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24 de febr. 2015

FARINA AMARGA - HARINA AMARGA




Per aquell àpat entre amics
em van regalar un panet.
Per fora feia una olor especial
a farina blanca barrejada amb ordi.
Torradet, daurat,
a simple vista t'obria la gana.

A l'hora de fer el primer pessic
un líquid lliscós va sortir de dins,
una olor putrefacta, cucs i floridura.
El líquid era enganxifós,
mesclat amb la molla eixuta i verda.

Un altre amic meu
que n'havia agafat un pessic
va emmalaltir intoxicat.
Jo vaig decidir deixar l'àpat
mentre els comensals em miraven
amb cara de males puces.

Ja sabia que les aparences enganyen.
Segurament en trobaré d’altres
de panets contaminats,
d’aquells que semblen cruixent aliment
i en realitat són dosis de verí letal
embolcallades amb paper daurat.


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Para aquella comida entre amigos
me regalaron un panecillo.
Por fuera olía especial
a harina blanca mezclada con cebada.
Tostado, dorado,
a simple vista te abría el apetito.

A la hora de hacer el primer pellizco
un líquido resbaladizo salió de dentro.
Un olor putrefacto, gusanos y moho.
El líquido era pegajoso,
mezclado con la miga seca y verde.

Otro amigo mío
que había cogido un pellizco
enfermó intoxicado.
Yo decidí dejar la comida
mientras los comensales me miraban
con cara de malas pulgas.

Ya sabía que las apariencias engañan.
Seguramente encontraré otros
de panecillos contaminados,
de aquellos que parecen crujiente alimento
y en realidad son dosis de veneno letal
envueltas con papel dorado.


Barcelona, 24 de febrer 2015 


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