Frank Zappa

FRANK ZAPPA

"Tants llibres, tan poc temps"

******************************
"Tantos libros, tan poco tiempo"

******************************
"So many books, so little time"

29 d’abr. 2014

CRÒNICA PRESENTACIONS A MALLORCA LLIBRE, "AUTISME: TRENQUEM EL SILENCI AMB LA POESIA"L'arribada a l'aeroport de Palma el dijous 24, segons el comandant de l'avió, va ser “Antes de lo previsto”, per la qual cosa, tot anava amb prou tranquil·litat.

Damunt les dotze ja érem a la sala de premsa de Sa Nostra amb na Maribel Morueco directora de l'Associació Gaspar Hauser i en Miquel Àngel Lladó, amic, poeta i curador també del llibre.Després de la roda vam fer temps tot passejant per Palma i gaudint d'un esplèndit dia, fins i tot calorós.Més tard sortírem cap a Manacor, on a les vuit del capvespre faríem la presentació al senzill, íntim i meravellós recinte de la Institució Pública Alcover.Hi vam arribar damunt les se, amb una mica de nervis i, esperant l'arribada de la resta d'amics i col·laboradors que anaven a participar de l'acte, ens vam dirigir a la sala central per començar a fer els preparatius.Poc a poc es va anar omplint la sala d'amics i públic sensibilitzats amb l'autisme i interessats en el preciós llibre que hem editat, mentre la resta de col·laboradors acabàvem de perfilar els detalls de l'esdeveniment.La televisió Balear IB3 va cobrir part de l'acte:Els col·laboradors asseguts a la taula vam dirigir un a un les nostres paraules al públic assistent. Començant per les meves paraules com a pare de l'Àgatha, a continuaciò l'esplèndida Maribel Morueco, directora de l'associació Gaspar Hauser i com no, del Miquel Àngel Lladó:
Na Magdalena Gelabert, presentadora de l'esdeveniment i a qui mai podrem agraïr del tot el seu ajut des de la Instució Alcover, també va recitar un dels poemes.
Després van recitar la resta de poetes:

- Elisenda Pipió (llegí el poema de Joana Raspall “La pedreta”)
- Cristina Salom
- Margalida Tous Binimelismagníficament acompanyats per la delicadesa de la guitarra d'en Pep Toni Brotons https://www.facebook.com/profile.php?id=1283464121&fref=ts , cobrint l'acte d'un embolcall màgic i deliciós que va fer que el temps passés com en un sospir.al final es van repartir uns diplomes als col·laboradors en reconeixement i agraïment pel suport i ajut i es va fer la foto final, amb aquell aire de satisfacció d'una vetllada rodona i emotiva cent per cent.Un fort agraïment a na Magdalena Gelabert per tot el seu recolzament, a la Institució Pública Alcover de Manacor i a tots, tots els que ens van donar el seu suport incondicional a Manacor.


---------------------------------------------------------------------------------------------------


Divendres 25 tocava a Palma.L’auditori de “Sa Nostra” va acollir amb força caliu les primeres paraules de l’Eduard Miró, i és que l’Eduard Miró és tot un expert en aquests actes: experiència, dinamisme i un tarannà que el fa passejar-se àgilment amb les seves paraules, a voltes acompanyades d’un humor refinat, el que li dóna als actes on participa un aire d’informalitat dins la formalitat:

Després em va tocar el torn a mi. Vaig parlar del llibre, un tresor en versos i més i més, però també vaig reivindicar més ajuts i diagnòstics més precoços, entre d’altres coses.La Maribel Morueco va fer una intervenció en el mateix to que el dia anterior a Manacor: ple de força i amb la gran experiència i dedicació en la seva tasca com a directora de l’Associació Gaspar Hauser.
Després, al torn d’en Miquel Àngel Lladó, l’emoció anava filtrant-se pels porus de l’emotivitat i el sentiment.Aleshores tocà el torn dels poetes i la recitació. Un a un van anar recitant, omplint de nou l’atmosfera de la sala d’una emoció a flor de pell. La vetllada estava en el seu punt culminant i la sensibilitat rajava arreu de la sala:

- Maria Mercè Domínguez
- Elisenda Pipió
- Maria Victòria Secall (que llegí també el poema d'Àngels Cardona “El meu silenci”)
- Lluís Servera i Sitjar
- Margalida Tous Binimelis
- Antoni Vidal Ferrando (llegí també el poema d'Antònia Vicens “dvolar”) I va arribar el moment del mini-concert final amb els membres del Grup ABICA, que van interpretar dos peces curtes de J.S.Bach

-Anna Planemova Atanasova, violi
-Daichi Mir Kato, Violí
-David Arévalo, Cello


Només quedava la foto de família de tots els participants, amb el rostre de la satisfacció per un gran acte, emotiu i ple sensibilitat, tal com el dia anterior a Manacor.Un fort agraïment a “Sa Nostra” per tot el suport, a en Benet Bohigas per les seves meravelloses fotografies i a tots, tots, sense exclusió, els que han participat, ajudat i recolzat desinteressadament en l’organització de tots els esdeveniments a Mallorca.

Vull agrair també independent i especialment la cordialitat, alegria, empatia i emotivitat despresa per na Maribel Morueco, quina alegria la nostra coneixença!També agraeixo la companyia i sinceritat de la meva filla gran Rebeca.


 I com no, la inestimable amistat amb el meu amic personal Toni Galmés: ha estat gràcies a ell, que he pogut desplaçar-me amb tranquil·litat durant aquests atrafegats i inoblidables dies a Mallorca. Això són amics de veritat.
*************************************************************

La llegada al aeropuerto de Palma el jueves 24, según el comandante del avión , fue "Antes de lo previsto", por lo que todo iba con suma tranquilidad.

Sobre las doce ya estábamos en la sala de prensa de “Sa Nostra” con Maribel Morueco de Gaspar Hauser y Miquel Àngel Lladó, amigo, poeta e impulsor también del libro.

Tras la rueda pasamos el tiempo paseando por Palma y disfrutando de un espléndido día, incluso caluroso.

Más tarde salimos hacia Manacor, donde a las ocho de la tarde haríamos la presentación en el sencillo, íntimo y maravilloso recinto de la Institución Pública Alcover.

Llegamos sobre las siete con un poco de nervios, y esperando la llegada del resto de amigos y colaboradores que íbamos a participar del acto, nos dirigimos a la sala central para empezar a hacer los preparativos.

Poco a poco se fue llenando la sala de amigos y público, sensibilizados con el autismo, y los interesados ​​en el precioso libro que hemos editado, mientras el resto de colaboradores acabábamos de perfilar los detalles del evento.

La televisión Balear IB3 cubrió parte del acto.

Los colaboradores sentados en la mesa dirigimos uno a uno nuestras palabras al público asistente. Empezando por mis palabras como padre de Àgatha.

A continuación la espléndida Maribel Morueco, directora de la Asociación Gaspar Hauser.

Y cómo no, de Miquel Àngel Lladó.

Magdalena Gelabert, presentadora del evento y a la cual nunca podremos agradecer del todo su ayuda desde la Instució Alcover, también recitó uno de los poemas.

Luego recitaron el resto de poetas:

- Elisenda Pipió (leyó el poema de Joana Raspall "La pedreta")
- Cristina Salom
- Margalida Tous Binimelis

magníficamente acompañados por la delicadeza de la guitarra de Pep Toni Brotons https://www.facebook.com/profile.php?id=1283464121&fref=ts , cubriendo el acto con un envoltorio mágico y delicioso que hizo que el tiempo pasara como en un suspiro.

Al final se repartieron unos diplomas a los colaboradores en reconocimiento y agradecimiento por el apoyo y ayuda y se hizo la foto final, con ese aire de satisfacción de una velada redonda y emotiva al cien por cien.

Un fuerte agradecimiento a Magdalena Gelabert por todo su apoyo, a la Institución Pública Alcover de Manacor y a todos, todos los que nos dieron su apoyo incondicional en Manacor. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------
  
Viernes 25 tocaba en Palma.

El auditorio de "Sa Nostra" acogió con calidez las primeras palabras de Eduard Miró, y es que Eduard Miró es todo un experto en estos actos: experiencia, dinamismo y un talante que lo hace pasearse ágilmente con sus palabras, a veces acompañadas de un humor refinado, lo que le da a los actos donde participa un aire de informalidad dentro de la formalidad:

Después me tocó a mí. Hablé del libro, un tesoro en versos y más y más, pero también reivindiqué más ayudas y diagnósticos más precoces, entre otras cosas.

Maribel Morueco hizo una intervención en el mismo tono que el día anterior en Manacor: lleno de fuerza y con la gran experiencia y dedicación en su labor como directora de la Asociación Gaspar Hauser.

Después, en el turno de Miquel Àngel Lladó, la emoción iba filtrándose por los poros de la emotividad y el sentimiento.

Entonces tocó el turno de los poetas y la recitación. Uno a uno fueron recitando, llenando de nuevo la atmósfera de la sala de una emoción a flor de piel. La velada estaba en su punto culminante y la sensibilidad manaba toda la sala:

- Maria Mercè Domínguez
- Elisenda Pipió
- María Victoria Secall (que leyó también el poema de Ángeles Cardona "El meu silenci")
- Lluís Servera y Sitjar
- Margalida Tous Binimelis
- Antoni Vidal Ferrando (leyó también el poema de Antònia Vicens "Dvolar")

Y llegó el momento del mini concierto final con los miembros del Grupo ABICA, que interpretaron dos piezas cortas de J.S.Bach.

-David Arévalo, Cello
-Anna Planemova Atanasova, Violín
-Daichi Mir Kato, Violín

Sólo quedaba la foto de familia de todos los participantes, con el rostro de la satisfacción por un gran acto, emotivo y lleno sensibilidad, igual que el día anterior en Manacor.

Un fuerte agradecimiento a " Sa Nostra" por todo el apoyo, a Benet Bohigas por sus maravillosas fotografías y a todos, todos, sin exclusión, los que han participado, ayudado y apoyado desinteresadamente en la organización de todos los eventos en Mallorca.

Quiero agradecer también independiente y especialmente la cordialidad, alegría empatía y emotividad desprendida por Maribel Morueco ¡qué alegría habernos conocido!
También agradezco la compañía y sinceridad de mi hija mayor, Rebeca

Y cómo no, la inestimable amistad con mi amigo personal Toni Galmés: gracias a él he podido desplazarme con tranquilidad durante estos ajetreados e inolvidables días en Mallorca, eso sí que son amigos de verdad.
2 comentaris:

  1. Com me n'alegra llegir i veure aquestes imatges.... enhorabona per la tasca que feu i per la bona acollida al projecte

    ResponElimina
  2. Molt bona crònica, m'hagués encantat ser-hi.

    Enhorabona, el llibre i el projecte s'ho valen!!

    ResponElimina