Frank Zappa

FRANK ZAPPA

"Tants llibres, tan poc temps"

******************************
"Tantos libros, tan poco tiempo"

******************************
"So many books, so little time"

29 d’abr. 2014

CRÒNICA PRESENTACIONS A MALLORCA LLIBRE, "AUTISME: TRENQUEM EL SILENCI AMB LA POESIA"L'arribada a l'aeroport de Palma el dijous 24, segons el comandant de l'avió, va ser “Antes de lo previsto”, per la qual cosa, tot anava amb prou tranquil·litat.

Damunt les dotze ja érem a la sala de premsa de Sa Nostra amb na Maribel Morueco directora de l'Associació Gaspar Hauser i en Miquel Àngel Lladó, amic, poeta i curador també del llibre.Després de la roda vam fer temps tot passejant per Palma i gaudint d'un esplèndit dia, fins i tot calorós.Més tard sortírem cap a Manacor, on a les vuit del capvespre faríem la presentació al senzill, íntim i meravellós recinte de la Institució Pública Alcover.Hi vam arribar damunt les se, amb una mica de nervis i, esperant l'arribada de la resta d'amics i col·laboradors que anaven a participar de l'acte, ens vam dirigir a la sala central per començar a fer els preparatius.Poc a poc es va anar omplint la sala d'amics i públic sensibilitzats amb l'autisme i interessats en el preciós llibre que hem editat, mentre la resta de col·laboradors acabàvem de perfilar els detalls de l'esdeveniment.La televisió Balear IB3 va cobrir part de l'acte:Els col·laboradors asseguts a la taula vam dirigir un a un les nostres paraules al públic assistent. Començant per les meves paraules com a pare de l'Àgatha, a continuaciò l'esplèndida Maribel Morueco, directora de l'associació Gaspar Hauser i com no, del Miquel Àngel Lladó:
Na Magdalena Gelabert, presentadora de l'esdeveniment i a qui mai podrem agraïr del tot el seu ajut des de la Instució Alcover, també va recitar un dels poemes.
Després van recitar la resta de poetes:

- Elisenda Pipió (llegí el poema de Joana Raspall “La pedreta”)
- Cristina Salom
- Margalida Tous Binimelismagníficament acompanyats per la delicadesa de la guitarra d'en Pep Toni Brotons https://www.facebook.com/profile.php?id=1283464121&fref=ts , cobrint l'acte d'un embolcall màgic i deliciós que va fer que el temps passés com en un sospir.al final es van repartir uns diplomes als col·laboradors en reconeixement i agraïment pel suport i ajut i es va fer la foto final, amb aquell aire de satisfacció d'una vetllada rodona i emotiva cent per cent.Un fort agraïment a na Magdalena Gelabert per tot el seu recolzament, a la Institució Pública Alcover de Manacor i a tots, tots els que ens van donar el seu suport incondicional a Manacor.


---------------------------------------------------------------------------------------------------


Divendres 25 tocava a Palma.L’auditori de “Sa Nostra” va acollir amb força caliu les primeres paraules de l’Eduard Miró, i és que l’Eduard Miró és tot un expert en aquests actes: experiència, dinamisme i un tarannà que el fa passejar-se àgilment amb les seves paraules, a voltes acompanyades d’un humor refinat, el que li dóna als actes on participa un aire d’informalitat dins la formalitat:

Després em va tocar el torn a mi. Vaig parlar del llibre, un tresor en versos i més i més, però també vaig reivindicar més ajuts i diagnòstics més precoços, entre d’altres coses.La Maribel Morueco va fer una intervenció en el mateix to que el dia anterior a Manacor: ple de força i amb la gran experiència i dedicació en la seva tasca com a directora de l’Associació Gaspar Hauser.
Després, al torn d’en Miquel Àngel Lladó, l’emoció anava filtrant-se pels porus de l’emotivitat i el sentiment.Aleshores tocà el torn dels poetes i la recitació. Un a un van anar recitant, omplint de nou l’atmosfera de la sala d’una emoció a flor de pell. La vetllada estava en el seu punt culminant i la sensibilitat rajava arreu de la sala:

- Maria Mercè Domínguez
- Elisenda Pipió
- Maria Victòria Secall (que llegí també el poema d'Àngels Cardona “El meu silenci”)
- Lluís Servera i Sitjar
- Margalida Tous Binimelis
- Antoni Vidal Ferrando (llegí també el poema d'Antònia Vicens “dvolar”) I va arribar el moment del mini-concert final amb els membres del Grup ABICA, que van interpretar dos peces curtes de J.S.Bach

-Anna Planemova Atanasova, violi
-Daichi Mir Kato, Violí
-David Arévalo, Cello


Només quedava la foto de família de tots els participants, amb el rostre de la satisfacció per un gran acte, emotiu i ple sensibilitat, tal com el dia anterior a Manacor.Un fort agraïment a “Sa Nostra” per tot el suport, a en Benet Bohigas per les seves meravelloses fotografies i a tots, tots, sense exclusió, els que han participat, ajudat i recolzat desinteressadament en l’organització de tots els esdeveniments a Mallorca.

Vull agrair també independent i especialment la cordialitat, alegria, empatia i emotivitat despresa per na Maribel Morueco, quina alegria la nostra coneixença!També agraeixo la companyia i sinceritat de la meva filla gran Rebeca.


 I com no, la inestimable amistat amb el meu amic personal Toni Galmés: ha estat gràcies a ell, que he pogut desplaçar-me amb tranquil·litat durant aquests atrafegats i inoblidables dies a Mallorca. Això són amics de veritat.
*************************************************************

La llegada al aeropuerto de Palma el jueves 24, según el comandante del avión , fue "Antes de lo previsto", por lo que todo iba con suma tranquilidad.

Sobre las doce ya estábamos en la sala de prensa de “Sa Nostra” con Maribel Morueco de Gaspar Hauser y Miquel Àngel Lladó, amigo, poeta e impulsor también del libro.

Tras la rueda pasamos el tiempo paseando por Palma y disfrutando de un espléndido día, incluso caluroso.

Más tarde salimos hacia Manacor, donde a las ocho de la tarde haríamos la presentación en el sencillo, íntimo y maravilloso recinto de la Institución Pública Alcover.

Llegamos sobre las siete con un poco de nervios, y esperando la llegada del resto de amigos y colaboradores que íbamos a participar del acto, nos dirigimos a la sala central para empezar a hacer los preparativos.

Poco a poco se fue llenando la sala de amigos y público, sensibilizados con el autismo, y los interesados ​​en el precioso libro que hemos editado, mientras el resto de colaboradores acabábamos de perfilar los detalles del evento.

La televisión Balear IB3 cubrió parte del acto.

Los colaboradores sentados en la mesa dirigimos uno a uno nuestras palabras al público asistente. Empezando por mis palabras como padre de Àgatha.

A continuación la espléndida Maribel Morueco, directora de la Asociación Gaspar Hauser.

Y cómo no, de Miquel Àngel Lladó.

Magdalena Gelabert, presentadora del evento y a la cual nunca podremos agradecer del todo su ayuda desde la Instució Alcover, también recitó uno de los poemas.

Luego recitaron el resto de poetas:

- Elisenda Pipió (leyó el poema de Joana Raspall "La pedreta")
- Cristina Salom
- Margalida Tous Binimelis

magníficamente acompañados por la delicadeza de la guitarra de Pep Toni Brotons https://www.facebook.com/profile.php?id=1283464121&fref=ts , cubriendo el acto con un envoltorio mágico y delicioso que hizo que el tiempo pasara como en un suspiro.

Al final se repartieron unos diplomas a los colaboradores en reconocimiento y agradecimiento por el apoyo y ayuda y se hizo la foto final, con ese aire de satisfacción de una velada redonda y emotiva al cien por cien.

Un fuerte agradecimiento a Magdalena Gelabert por todo su apoyo, a la Institución Pública Alcover de Manacor y a todos, todos los que nos dieron su apoyo incondicional en Manacor. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------
  
Viernes 25 tocaba en Palma.

El auditorio de "Sa Nostra" acogió con calidez las primeras palabras de Eduard Miró, y es que Eduard Miró es todo un experto en estos actos: experiencia, dinamismo y un talante que lo hace pasearse ágilmente con sus palabras, a veces acompañadas de un humor refinado, lo que le da a los actos donde participa un aire de informalidad dentro de la formalidad:

Después me tocó a mí. Hablé del libro, un tesoro en versos y más y más, pero también reivindiqué más ayudas y diagnósticos más precoces, entre otras cosas.

Maribel Morueco hizo una intervención en el mismo tono que el día anterior en Manacor: lleno de fuerza y con la gran experiencia y dedicación en su labor como directora de la Asociación Gaspar Hauser.

Después, en el turno de Miquel Àngel Lladó, la emoción iba filtrándose por los poros de la emotividad y el sentimiento.

Entonces tocó el turno de los poetas y la recitación. Uno a uno fueron recitando, llenando de nuevo la atmósfera de la sala de una emoción a flor de piel. La velada estaba en su punto culminante y la sensibilidad manaba toda la sala:

- Maria Mercè Domínguez
- Elisenda Pipió
- María Victoria Secall (que leyó también el poema de Ángeles Cardona "El meu silenci")
- Lluís Servera y Sitjar
- Margalida Tous Binimelis
- Antoni Vidal Ferrando (leyó también el poema de Antònia Vicens "Dvolar")

Y llegó el momento del mini concierto final con los miembros del Grupo ABICA, que interpretaron dos piezas cortas de J.S.Bach.

-David Arévalo, Cello
-Anna Planemova Atanasova, Violín
-Daichi Mir Kato, Violín

Sólo quedaba la foto de familia de todos los participantes, con el rostro de la satisfacción por un gran acto, emotivo y lleno sensibilidad, igual que el día anterior en Manacor.

Un fuerte agradecimiento a " Sa Nostra" por todo el apoyo, a Benet Bohigas por sus maravillosas fotografías y a todos, todos, sin exclusión, los que han participado, ayudado y apoyado desinteresadamente en la organización de todos los eventos en Mallorca.

Quiero agradecer también independiente y especialmente la cordialidad, alegría empatía y emotividad desprendida por Maribel Morueco ¡qué alegría habernos conocido!
También agradezco la compañía y sinceridad de mi hija mayor, Rebeca

Y cómo no, la inestimable amistad con mi amigo personal Toni Galmés: gracias a él he podido desplazarme con tranquilidad durante estos ajetreados e inolvidables días en Mallorca, eso sí que son amigos de verdad.
21 d’abr. 2014

SOLITUDS I UNA MANDOLINA - SOLEDADES Y UNA MANDOLINA


http://www.youtube.com/watch?v=nBSjvvRzUV0

tancat en mi mateix:
recerques antigues.

Han passat colors
i tu i jo de lluny i de prop:
recerques de somnis.

Estranya vida
la que ens fa sols en un mateix.

No perdre el nord
No perdre el nord

Després baixo
pel tobogan de paper:
Encenalls de paraules.

Han passat rumors,
Sense conèixer-ne res més:
Solituds amb en Jerry.

Solituds i una mandolina.


****************************************************Un rato amurallado,
encerrado en mí mismo:
búsquedas antiguas.

Han pasado colores
y tú y yo de lejos y de cerca:
búsquedas de sueños.

Extraña vida
la que nos hace sólo en uno mismo.

No perder el norte
No perder el norte

Después bajo
por el tobogán de papel:
virutas de palabras.

Han pasado rumores,
sin conocer nada más:
soledades con Jerry.

Soledades y una mandolina.13 d’abr. 2014

TU - TÚ
Et detecto...
Sí, ets tu,
segur.
Tan silent
tantes vegades...
Ets tu.
No n'hi ha una altra com tu,
tan menuda i tan gran;
tan gràcil, lleugera
i tendra,
molt i molt tendra.
 
Ets tu.

***********************************

Te detecto...
Sí, eres tú,
seguro.
tan silenciosa
tantas veces ...
Eres tú.
No hay otra como tú,
tan pequeña y tan grande,
tan grácil, ligera
y tierna,
muy, muy tierna.

Eres tú.


6 d’abr. 2014

PRESENTACIÓ AL CASAL DEL METGE 02/04/14 DEL POEMARI "AUTISME: TRENQUEM EL SILENCI AMB BLA POESIA"

El passat dimecres dos d’abril, coincidint amb el Dia Internacional de Sensibilització de l’Autisme, al Casal del Metge de Barcelona, es va fer la presentació del llibre “Autisme: trenquem el silenci amb la poesia” (Viena Edicions), un recull de 150 poemes d’altíssima qualitat, de poetes tant reconeguts com amb alguna vinculació i gran sensibilització amb la problemàtica que se’n deriva. 


  
Els conductors de l’esdeveniment, l’excelsa poeta Marta Pérez i Sierra i l’admirat Eduard Miró Saladrigas, van mostrar un savoir-faire excepcional, amb temprança, i van aconseguir que l’acte fos realment brillant


                                 https://www.facebook.com/gabriel.perez.1257604

Vaig recitar i vaig parlar sobre l’autisme la seva problemàtica envers de qui  tenen aquest trastorn i els que són al seu voltant i també el pateixen.

I què en podem dir del gran treball artístic desenvolupat pel pianista, compositor i cantant Salvador Pané? en tot moment amb gran delicadesa, va anar desgranant els acords previs a cada un dels apartats de l’acte i cantant amb verdadera professionalitat cada poema musicat per ell.El nostre editor ens va donar tot el suport amb les seves paraules
Un quants dels nostres amics poetes, grans, grans poetes, com en Carles Duarte, Jordi Pàmias, Teresa Costa-Gramunt, Pilar Valero, etc., van anar desfilant en pràcticament cadascuna de les parts omplint la vetllada de versos, sentiments, emocions.


En Francesc Juanico, director de l’Associació Els Xiprers ens va donar tota una lliçó del que realment és l’autisme.

Les paraules de la il·lustradora i creadora del logo del Projecte, Daniela Violi ens van enamorar a tots, per la seva naturalitat i frescor. 


  
L’aparició d’en Víctor Panicello, que va arribar més tard forçat per la seva participació en el programa del Josep Cuní, va ser rebuda amb força caliu.

Poc abans del final el reconegut escultor Philippe Lavaill, després de dir unes paraules i recitar el seu poema inclòs en el poemari, feia entrega d’una fantàstica escultura, adornant encara més l’esdeveniment.


I la cirereta la posava el doctor Pedro Caride oferint-nos la interpretació d’un bolero, amb una gran mestria i potència, acompanyat amb tota la seva sensibilitat per en Salvador Pané.


Al final, la foto de família era obligada.

Un agraïment a tots els que vàreu assistir i als que no vàreu poder venir però de ben segur ens vàreu tenir al cor i un enorme enorme agraïment a tots els col·laboradors i amics que ens han ajudat, amb la seva empenta i sensibilitat, a fer que el Projecte Àgatha estigui funcionant tant i tant meravellosament bé.

Web del Projecte Àgatha:


Link mini-reportatge a TV3:
***************************************************************

  
El pasado miércoles dos de abril, coincidiendo con el Día Internacional de Sensibilización del Autismo, en el Casal del Metge de Barcelona, se hizo la presentación del libro "Autisme: trenquem el silenci amb la poesía" (Viena Ediciones), un recopilación de 150 poemas de altísima calidad, de poetas tan reconocidos como con alguna vinculación y gran sensibilización con la problemática que se deriva.


  
Los conductores del evento, la excelsa poeta Marta Pérez i Sierra y el admirado Eduard Miró Saladrigas, mostraron un savoir-faire excepcional, con templanza, y consiguieron que el acto fuera realmente brillante.


Y qué decir del gran trabajo artístico desarrollado por el pianista, compositor y cantante Salvador Pané, en todo momento con gran delicadeza, fue desgranando los acordes previos a cada uno de los apartados del acto y cantando con verdadera profesionalidad cada poema musicado por él mismo.

Nuestro editor nos dio todo el apoyo con sus palabras.

Unos cuantos de nuestros amigos poetas, grandes, grandes poetas, como Carles Duarte, Jordi Pàmias, Teresa Costa-Gramunt, Pilar Valero, etc., fueron desfilando en prácticamente cada una de las partes llenando la velada de versos, sentimientos, emociones .

Francesc Juanico, director de la Asociación de Autismo “Els Xiprers” nos dio toda una lección de lo que realmente es el autismo.
  

Las palabras de la ilustradora y creadora del logo del Proyecto, Daniela Violi nos enamoró a todos, por su naturalidad y frescura.


La aparición de Víctor Panicello, que llegó más tarde forzado por su participación en el programa de Josep Cuní, fue recibida calurosamente.


Poco antes del final el reconocido escultor Philippe Lavaill, tras decir unas palabras y recitar su poema incluido en el poemario, hacía entrega de una fantástica escultura, adornando aún más el evento.

Y la guinda la ponía el doctor Pedro Caride, ofreciendo la interpretación de un bolero, con una gran maestría y potencia, acompañado con toda la sensibilidad der Salvador Pané.

Al final, la foto de familia era obligada .

Un agradecimiento a todos los que asiststeis y los que no pudisteis venir pero seguro nos tuvisteis en el corazón, y un enorme enorme agradecimiento a todos los colaboradores y amigos que nos han ayudado, con su empuje y sensibilidad, a hacer que el Proyecto Àgatha esté funcionando tan y tan maravillosamente bien.

Web del Proyecto Àgatha:


Link mini- reportaje en TV3: