2 de maig 2016

MARTA ELKA - "QUARTET DE COSES"

 



Barcelona, maig 2016
 

Diuen que de les flors, gràcies a les abelles i altres libadors, es fabrica la mel, un producte natural ple de grans propietats alimentàries i terapèutiques, amb la característica especial de la gran dolçor i textura úniques. 

Per arribar a la mel, les abelles han fet una feinada instintiva i plena de detalls, alguns pràcticament mecànics, que fan que et meravellis per la natura en la seva virtut pròpia de treballar el cicle de la vida. 

A més, tot gira a l'entorn de l'abella reina, a qui se la preserva i cuida com un tot. 

Fa uns pocs dies vaig anar a Mallorca amb el cantautor i bell amic Jordi Gomara, per fer unes presentacions del CD solidari “Notes blaves per l'autisme” de l'Ass.Univers Agatha Autisme, conjuntament amb un altre CD també solidari, “L'inquilí del gel”, basat en un poemari del gran poeta Miquel Àngel Lladó Ribas, per ajudar a l'associació d'autisme de les Illes Balears Apnab Gaspar Hauser, l’esdeveniment es va nomenar “SONS BLAUS PER L'AUTISME”. 
 
 
 
I vaig tenir la sort de compartir escenari i conèixer i gaudir de la compositora, cantant i instrumentista Marta Elka durant els esdeveniments de les presentacions esmentades, el que va comportar una gran descoberta per als sentits musicals: una veu profunda i perfectament motllurada, traces de cantautora amb sensibilitat i màxima expressivitat i sentiment a l'escenari. 

I he tingut encara més sort, vam fer un intercanvi de CDs, ja que l'ocasió era ideal, donat el bon feeling que es va viure durant els dos esdeveniments, un a Palma i l'altre a Manacor. 

El CD “Quartet de coses” de la Marta Elka és com un rusc de mel musicada: arranjaments acurats, la complicitat i gran savoir faire del gran músic guitarrista, etc, Toni Pastor, arranjaments d’en Francesc Aguiló i la resta de músics que l'acompanyen i fan cura d'ella, com les abelles a la seva reina, mentre ella motllura la veu, l'instrument i les melodies, fent que el resultat sigui una exquisida mel musical de la més delicada però a la vegada consistent. 

Hi ha traces de folk, de ragtime, de melodies al vent, amb unes belles lletres, amb alguns temes(com no, “La mar”) que enganxen, malgrat la duresa de la lletra cap a un més que segur desamor. 

Els que em coneixen saben que sóc un amant de la música i que m'agrada recomanar els músics que m'arriben ben endins, jo, amb aquest CD i amb la seva participació al de “L'inquilí del gel” us puc dir que he trobat molta molta bona música i que he gaudit i gaudeixo intensament amb les seves interpretacions. 

Us ho recomano mil per cent

 

Marta Elka:

“QUARTET DE COSES”

 

2014 – Referència: 5.2404

DL: B22175-2014
 
 
 
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada