24 de març 2013

2 ABRIL DIA INTERNACIONAL AUTISME





L'autisme és una discapacitat permanent del desenvolupament que es manifesta en els tres primers anys d'edat. La taxa de l'autisme en totes les regions del món és alta i té un terrible impacte en els nens, les seves famílies, les comunitats i la societat.

Al llarg de la seva història, el Sistema de les Nacions Unides ha promogut els drets i el benestar dels discapacitats, inclosos els nens amb discapacitats de desenvolupament. El 2008, la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat va entrar en vigor, reafirmant el principi fonamental d'universalitat dels drets humans per a tots.

L'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per unanimitat el 2 d'abril com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme  (A/RES/62/139 Documento PDF) per posar de relleu la necessitat d'ajudar a millorar les condicions de vida dels nens i adults que pateixen aquest trastorn.


*********************************************************



El autismo es una discapacidad permanente del desarrollo que se manifiesta en los tres primeros años de edad. La tasa del autismo en todas las regiones del mundo es alta y tiene un terrible impacto en los niños, sus familias, las comunidades y la sociedad.

A lo largo de su historia, el Sistema de las Naciones Unidas ha promovido los derechos y el bienestar de los discapacitados, incluidos los niños con discapacidades de desarrollo. En 2008, la Convención sobre los Derechos de las Personas con Discapacidad entró en vigor, reafirmando el principio fundamental de universalidad de los derechos humanos para todos.

La Asamblea General de las Naciones Unidas declaró por unanimidad el 2 de abril como Día Mundial de Concienciación sobre el Autismo (A/RES/62/139 Documento PDF) para poner de relieve la necesidad de ayudar a mejorar las condiciones de vida de los niños y adultos que sufren este trastorno.

4 comentaris:

  1. No puedo por menos que admirar tu entrega, u ademas la causa lo merece.
    Un fuerte abrazo amigo GABRIEL

    ResponElimina
    Respostes
    1. José María.
      No sabes lo agradecido que sempre te estoy por nuesta amistad.
      Un abrazo con mucho afecto.

      Elimina
  2. sé que no pots defallir encara que et sentis cansat, necessitem la implicació i suport dels governs, el meu desig és que torni el sentit comú i la sensibilitat als pressupostos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xelo.
      Gràcies de tota cor per la teva generositat en els teus comentaris.
      Una besada dolça.

      Elimina